+385 (0) 95 1992 277 info@country-academy.com

Personality, Leader & Teambuilding

Indoor & Outdoor program za pojedince koji rade u timovima

Osobnost je jedan od ključnih faktora uspješnog tima. Svi smo po prirodi različiti, a naše reakcije određuje iskustvo u dosadašnjem životu. Mentalni sklop, navike i ponašanje usko su vezani uz našu prošlost. Nju nitko ne može zaobići.

Uspjeh tima ne ovisi toliko o našoj stručnosti, koliko o osobnosti. Naravno da članovi tima moraju biti stručnjaci u svom profesionalnom području, no ako se određeni pojedinci ne uklapaju u tim i nisu spremni na prilagodbe, cijeli tim gubi vrijeme, pa i motivaciju. To izravno utječe na NE-uspjeh. Zanemarivanje osobnosti zbog pretjeranog pouzdanja u stručnost je česta i velika greška. Zato je ovaj program iznimno važan i preporučamo ga svim timovima koji žele maksimalno efikasno i učinkovito djelovati.

Detalji programa

Organizator programa: Country Security & Business Academy
Trajanje programa: od 1 do 2 dana
Lokacija: Eko park Budinjak Žumberak, u okruženju prirode i plemenitih konja.
Alternativa: Ranch Tom`s place Varaždin ili Ranch Miklin Bukevje
Minimalni broj sudionika: 6 osoba
Maksimalni broj sudionika: 12 osoba
Vrijeme održavanja: po dogovoru
Instruktor: Monika Šajatović Bračika, Željko Matejčić i Tomislav Marčenić
Cijena programa po osobi: na upit

 

Opis programa

Na In-door radionicama otkriti ćemo:

– Neotkrivene rezerve osobnog potencijala.
– Razmotriti sve najvažnije segmente osobnosti, kao što su npr. identitet i reputacija.

Identitet je rezultat međudjelovanja naših osobnih ideala, snova, ciljeva i slično. Bez identiteta nema čvrstog stava. Međutim, reputacija je ta koja će odrediti vrijednost nekog identiteta za druge, za okolinu. Interpretacija drugih osoba – kako nas vide, doživljavaju i koliko nas cijene, jednom riječju – reputacija, puno je važnija od procjene kako vidimo sami sebe, odnosno kakvo mišljenje o sebi imamo.

U timu se osobni identitet ne gubi, već se povezuje i međudjeluje s identitetima ostalih osoba te zajedno s njima čini kolektivni identitet. Taj kolektivni identitet ima pak vlastitu reputaciju.
Mnogi nisu svjesni da osoba i tim (tvrtka) s dobrom reputacijom na tržištu dostižu više cijene svojih proizvoda i usluga nego oni koji su „samo“ stručni ili prepoznatljivi, a bez upečatljivo dobrog image-a, odnosno visoke reputacije.

 

Odgovoriti ćemo na pitanje:

– Zašto nam je reputacija pojedinca osnova za izbor ljudi u tim i alat za prognozu ponašanja i uspjeha?

OSIGURATI ĆEMO VAM ZNANJE O

– Značaju entuzijazma i osobne motivacije u svim situacijama (i onim najtežim)
– Komunikaciji koja pozitivno djeluje na cijeli tim

NA PRIMJERIMA POKAZATI ĆEMO
– Zašto u timu trebamo pojedince čvrstog stave ali karakteristikama za “Leadership” i Followership” funkcije.
– Osobnost lidera. Kada i kako ona utječe na uspjeh tima?
– Osobnosti članova tima. Kako unaprijediti samopouzdanje, senzibilitet za pokušaje manipulacije, biti zahtjevan prema sebi, a ne upasti u situacije koje bude negativne emocije kao što je stres i sl.
– Kojim metodama mogu izvući iz sebe više nego sam svjestan? Gdje leže i koji su moji neotkriveni potencijali?
– Autoritet i odlučnost – zdrava mjera u svemu.
– Komunikacija u konfliktnim situacijama.
– Ključne „meke vještine“ kada smo u situaciji da trebamo rasporediti dužnosti i odgovornosti pojedincima u timu
Na outdoor- radionicama radit ćete s konjima
Svrha outdoor programa je prije svega testiranje liderskih sposobnosti kroz rad s konjima. U timu sus vi učesnici na neki način lider jer imaju svi zadatak svoj segment posla obaviti što učinkovitije.

SLOBODAN RAD S KONJIMA
Nakon uvoda i uz upute dobivene od voditelja programa, upravljat ćete konjem. Naučit ćete, služeći se samo dobrom neverbalnom komunikacijom i svojom energijom komunicirati s njim.
Svojim pokretima tijela određujete tempo i smjer kretanja konja. Ako na taj način možete komunicirati sa životinjom od 500 kg, zasigurno ste sposobni voditi svoj tim, koliko god velik bio, u svim nepredvidivim situacijama koje donosi poslovanje.
– poboljšanje sposobnosti balansiranja pritiska i prestanka pritiska

RAD S KONJEM NA POVODCU
Balansiranjem količine pritiska i prestanka pritiska tražite konja da odradi zadanu radnju.
Svi znamo da je najbolja nagrada prestanak pritiska. Izvršenjem zadane radnje konj će u trenu stati ako ste uputu zadali na pravilan i odlučan način. Program se zasniva na modelu „molba pa zapovijed“ te vježba pravovremeno davanje nagrade. Povodac simbolizira izravnu vezu s vlastitim timom.
– ostvarit ćete čišću neverbalnu komunikaciju
Velik dio Vaših komunikacijskih sposobnosti je i neverbalna komunikacija koja podrazumijeva položaj tijela i energiju koju šaljete. Kroz upravljanje konjem čistite svoju neverbalnu komunikaciju, a nuspojava toga jest i bolja i čišća komunikacija s vlastitim timom, a time i povećanje efikasnosti vlastitog tima.

 

U konačnici ovog programa shvaćate:
– koje su vaše liderske sposobnosti
– kako ih možete poboljšati,
– kako pročistiti komunikaciju s vlastitim timom.

Vaš tim u tvrtki će sigurno primijetiti da ste poboljšali liderske sposobnosti.
Slične vježbe izvodit ćemo i za članove tima koji prate svog leadera (vođu) jer on sam, bez tima, ne može postići puno. Članovi tima trebaju vježbati suradnju i pravu mjeru poslušnosti, delegiranja zadataka te poznavati vlastite granice psihičke izdržljivosti.